Radonmittauskausi on käynnissä ja jatkuu 31.5.2024 saakka!

Sijaitseeko kotisi, vapaa-ajan asuntosi tai yrityksesi toimitilat radonalueella? Mietityttävätkö maaperän radonpitoisuuksista mahdollisesti aiheutuvat terveyshaitat? Nyt kannattaa toimia, sillä radonmittauskausi on alkanut. Radonvapaan sisäilman varmistat vain mittaamalla. Mittaus kertoo luotettavasti kiinteistösi tilanteen, ja tulosten varmistuttua ja raja-arvojen ylittyessä voidaan tarvittavat radonkorjaukset käynnistää jo tulevana syys-talvikautena.

Radon on maaperässä esiintyvä väritön ja hajuton jalokaasu. Ulkoilmassa radon haihtuu käytännössä täysin, mutta suljetussa tilassa pitoisuudet nousevat. Kiinteistöissä on yleensä aina alipaine, jolloin radon pääsee nousemaan huoneilmaan alapohjan kautta. Pieninä määrinä radon ei ole vaarallista, mutta pitoisuuden noustessa riskit kasvavat huomattavasti. Suomen Radonkeskus ratkaisee radonriskit Jyväskylän eteläpuolisella alueella

Ei syytä huoleen – Suomen Radonkeskus mittaa ja korjaa ammattitaidolla

Vaikka radonin mahdollisuus voi kuulostaa pelottavalta, on se helposti ratkaistavissa ammattitaidolla ja oikeilla menetelmillä. Asumisterveyttä ja työhyvinvointia koskettavissa asioissa työhön kannattaa aina valita toimija, jolta kokemuksen lisäksi löytyvät myös alan koulutukset. Me Suomen Radonkeskuksella hallitsemme 20-vuotisella kokemuksellamme radonmittaukset ja -korjaukset luotettavasti ja varmasti. Asiantuntijamme ovat suorittaneet mm. Säteilyturvakeskuksen (STUK) radonkoulutukset.

Toteutamme radonmittauksen joko STUKin hyväksymillä radonmittauspurkeilla tai jatkuvatoimisilla radonpitoisuuden mittalaitteilla. Radonpitoisuus mitataan huoneesta, jossa oleskellaan eniten eli tavallisesti makuuhuoneesta. Isommissa huoneistoissa voidaan käyttää kahta purkkia, pienemmissä yksi yleensä riittää. Rivi- ja kerrostaloissa sekä toimitiloissa radon mitataan alimmassa kerroksessa.

Mittausjakson pituus riippuu asiakkaan ja kohteen tarpeista. Vähimmäismittausaika on 2–3 kuukautta. Mittausjakson päätyttyä toimitamme purkit Säteilyturvakeskuksen analysoitavaksi. Tulosten valmistuttua saamme raportin, jonka käymme selkokielisesti läpi asiakkaan kanssa. Kerromme myös sopivat korjaustoimenpiteet. Usein toimenpiteeksi riittää pelkkä tiivistys, mutta toteutamme myös rakennusteknisesti vaativammat korjaukset aina putki-, timpuri-, sähkö- ja maalaustöistä maankaivuuseen.

Hoidetaanko radonhuolet pois päiväjärjestyksestä?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Ismo Wright
Projektijohtaja
045 1490 491
ismo@suomen­radon­keskus.fi

Huom! Erityisesti kesäkaudelle ‘24 remonttia suunnittelevien kannattaa selvittää kohteen radontilanne hyvissä ajoin, jotta mahdolliset korjaustyöt voidaan suunnitella ja aikatauluttaa osaksi remonttia tai toteuttaa jopa etukäteen. Tiesithän, että radonpitoisuudet kannattaa mitata lisäksi aina, kun asuinrakennuksen/toimitilan ilmanvaihtoon tehdään muutostöitä?